Правові аспекти діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. - Krainii, Pavlo; Lukian, Dana (Технодрук, 2021)
Правоохоронна діяльність є видом державної діяльності, яка має на меті охорону права спеціальними уповноваженими органами шляхом застосування юридичних заходів впливу в суворій відповідності з законом і при неухильному дотриманні встановленого ним порядку. Правова охорона здійснюється свій вплив через правоохоронні органи, ними є: суд; органи прокуратури; органи внутрішніх справ; органи служби безпеки; антикорупційні органи та деякі інші. Одним із найважливіших органів є саме прокуратора – орган державної влади, на який покладено обов'язок здійснення нагляду за додержанням та правильним застосуванням законів. Прокурор є головним законним представником обвинувачення, тобто, можна стверджувати, що він є центральною фігурою органів прокуратури. Наше суспільство досить динамічно розвивається, тому варто проаналізувати чи є актуальним прокурор сьогодні і які функції покладаються на нього.
Keywords: прокуратура Україна; функція проккурора; правова охорона