Структура сучасної річково-долинної системи Верхнього Пруту - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Ющенко, Юрій Сергійович; Стародуб, Крістіна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2013)
Розроблено та обгрунтовано методику виділення головних складових сучасних річково-долинних систем з використанням ГІС-технологій. Апробовано дану методику для басейну Верхнього Пруту. Виділені нами головні, стовбурні частини СРДС Верхнього Пруту відображають найважливіші риси геолого-геоморфологічної будови території, історію розвитку долин і відповідну історію функціонування системи потік-русло.
Keywords: руслові процеси; басейн Верхнього Пруту; сучасна річково-долинна система; гідрологічний режим; СРДС; територіальні структури СРДС; регіональні одиниці; типологічні одиниці