«Князь Данило» vs. «Король Данило»: кінообраз Данила Романовича в українському культурному просторі - Khrystan, Nazarii; Khrystan, Nazarii (My University, 2021)
У пропонованій статті проведено теоретичний та методологічний аналіз окремих аспектів функціонування культурного образу у вимірах кінематографічної реальності та його впливу на суспільну історичну уяву на прикладі князя та короля Данила Романовича. Постать середньовічного правителя була репрезентована у двох стрічках радянського та сучасного українського періодів. У фокусі дослідницької роботи постає постать правителя відповідно до контексту епохи, суспільних уявлень та культурного коду пропонованого творцями стрічок.
Keywords: Образ, кінофільм, деконструкція, ідентичність, репрезентація, король Данило Романович