Питання літератури та освіти на сторінках газети «Буковина» (1897-1898 рр.) - Карп'юк, Ірина Андріївна (My University, 2021)
У магістерській роботі окреслено історію видання чернівецької газети «Буковина». Розглянуто українську поезію Осипа Маковея, Богдана Лепкого, Сильвестра Яричевського, Марка Черемшини та інших поетів на сторінках видання за період 1897-1898 років, окреслено основну проблематику, ідейнохудожню своєрідність та жанрову специфіку. Досліджено тематику, жанрові особливості та ідейне спрямування прозових творів Ольги Кобилянської, Осипа Маковея, Івана Синюка, Євгенії Ярошинської , Сидора Воробкевича та інших письменників, які друкувалися на сторінках газети «Буковина» за період 1897-1898 років. Розроблено методичні рекомендації щодо вивчення творчості Омеляна Поповича у закладах загальної середньої освіти.
Keywords: газета, поезія, проблематика, жанр, ідея, тема, проза, творчість, методика.