Мовне вираження концепту "ЕГОЇЗМ" через призму архетипу дзеркала (на матеріалі літературних творів) - Мурадханян І.С., Черська Ж.Б. (International Science Group, 2025)
Лінгвістика останніх десятиліть відзначена дослідженнями мовної картини світу із підвищеним інтересом науковців до аналізу концептів. Сучасний підхід до проблеми прочитання авторського задуму та авторський вибір концептуальних пріоритетів формують особливу індивідуально-авторську картину світу в художньому творі, Аналіз роману О.Вайльда "Портрет Доріана Грея" крізь призму ритуально-міфологічної рецептивності відкриває шлях до нових глибин твору та розуміння егоїстичних моделей людської поведінки.
Keywords: Концепт, егоїзм, архетип дзеркала, літературні твори