СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСНОВИ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ - Koshura, Andrey; Райлян, Іван (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Здоров’я – стан живого організму, при якому організм у цілому і всі органи здатні виконувати свої життєві функції. Здоров'я багато в чому залежить від способу життя, однак, говорячи про здоровий спосіб життя, у першу чергу мають на увазі відсутність шкідливих звичок. Здоров‘я залежить від багатьох факторів, які об‘єднуються в одне інтегральне поняття – здоровий спосіб життя. Для збереження і відновлення здоров'я недостатньо пасивного очікування, коли природа організму раніше чи пізніше зробить свою справу. Людині самій необхідно здійснювати певні дії в даному напрямку. Але, на жаль, більшістю людей цінність здоров'я усвідомлюється тільки тоді, коли виникає серйозна загроза для здоров'я або воно в значній мірі втрачено, внаслідок чого виникає мотивація вилікувати хворобу, повернути здоров'я.