Цифровий розрив як виклик для реалізації цифрових прав людини - Labyk, Anastasia (My University, 2025)
Дослідження присвячене аналізу поняття цифрового розриву та його впливу на реалізацію прав і свобод людини у цифровому середовищі. Зʼясовано фактори обʼєктивного та субʼєктивного характеру, які зумовлюють нерівність у доступі до інформаційно-комунікаційних технологій. Проаналізовано рівні цифрового розриву, розмежування яких можливе завдяки виявленню його причин. Окреслено прояви негативного впливу цифрового розриву на окремі права людини, як-то право на доступ до інформації, вільне вираження поглядів, освіту, приватне життя і захист персональних даних, трудові права людини.
The Digital Divide as a Challenge for the Realization of Digital Human Rights
Keywords: права людини; міжнародне право; цифрові права; механізми захисту прав людини; цифровізація