Внесок наукової спадщини О.В. Задорожнього у сучасне розуміння основних принципів міжнародного права - Задорожна, Світлана (Український часопис міжнародного права, 2017)
В даній статті досліджуються наукові праці проф. Задорожного О.В., які присвячені проблемі основних принципів міжнародного права. Підкреслюється значення наукового дослідження в даній сфері для сучасної науки і практики міжнародного права.
Keywords: міжнародне право, основні принципи міжнародного права, професор Задорожній О.В., агресія Росії проти України, принцип суверенної рівності держав, принцип самовизначення народів і націй, «живе міжнародне право», принцип поваги прав людини, глобалізація, агресія, порушення основних принципів міжнародного права.