Вплив психологічного благополуччя особистості на орієнтацію у кризових умовах суспільства - Доскач, Світлана Сильверстівна (Київ: ІСПП НАПН України, 2021)
Проблема психологічного благополуччя особистості є досить актуальною, особливо у кризових суспільних умовах, які зумовлені виникненням психотравмуючих ситуацій. Вони є стресогенними і утруднюють сприймання подій, що відбуваються навколо та призводять до погіршення самопочуття, зниження рівня психологічного благополуччя. Внаслідок чого відбуваються зміни в особистісній, когнітивній та емоційній сферах. Найважливішим критерієм психологічного благополуччя є відчуття психологічної рівноваги, яку пов’язують із гармонійною організацією психіки та можливістю адаптуватися до стресів.
Вплив психологічного благополуччя особистості на орієнтацію у кризових умовах суспільства
Проблема психологічного благополуччя особистості є досить актуальною, особливо у кризових суспільних умовах, які зумовлені виникненням психотравмуючих ситуацій. Вони є стресогенними і утруднюють сприймання подій, що відбуваються навколо та призводять до погіршення самопочуття, зниження рівня психологічного благополуччя. Внаслідок чого відбуваються зміни в особистісній, когнітивній та емоційній сферах. Найважливішим критерієм психологічного благополуччя є відчуття психологічної рівноваги, яку пов’язують із гармонійною організацією психіки та можливістю адаптуватися до стресів.
Keywords: психологічне благополуччя, стресогенні фактори, кризові умови