Смелянська Ю.Ю. Миротворчий потенціал превентивної дипломатії Німеччини в умовах російсько-української війни - Смелянська, Юлія Юріївна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Миротворчий потенціал превентивної дипломатії Німеччини в контексті російсько-української війни можна пояснити тим, що цей конфлікт вже вплинув не лише на Україну, але й на всю систему міжнародної безпеки. Російська агресія, що триває з 2014 року, є серйозним викликом стабільності в Європі у світлі тієї ролі, яку ключові держави, такі як Німеччина, мають відігравати у його вирішенні. Будучи одним з лідерів Європейського Союзу, Німеччина має особливе значення для міжнародної дипломатії, а її зусилля у сфері превентивної дипломатії є дуже актуальними в нинішніх умовах.
Keywords: Україна; Німеччина; превентивна дипломатія; російсько-українська війна; Європейський Союз; ООН