Формування педагогічної компетентності майбутнього психолога у закладі дошкільної освіти - Копистинська, Христина Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі на підставі опрацювання наукової літератури розкрито сутність понять: «компетенція», «компетентність», «педагогічна компетентність»; виявлено, що формування педагогічної компетентності майбутнього психолога передбачає визначення принципів формування педагогічної компетентності та умінь; зазначені переваги та недоліки впровадження традиційних та інноваційних педагогічних технологій, представлені інноваційні педагогічні технології, форми роботи з дітьми; описана модель формування педагогічної компетентності майбутнього психолога.
Keywords: компетенція; компетентність; педагогічна компетентність; педагогічна готовність; мотиваційна готовність; педагогічні принципи; педагогічні технології; модель формування педагогічної компетентності