МЕТОДИКА НАВЧАННЯ КУРСУ ГЕОГРАФІЇ СТАРШОКЛАСНИКІВ У ХМАРООРІЄНТОВАНОМУ ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Захарюк, Євген Олександрович (Захарюк, Є.(2025). МЕТОДИКА НАВЧАННЯ КУРСУ ГЕОГРАФІЇ СТАРШОКЛАСНИКІВ У ХМАРООРІЄНТОВАНОМУ ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ. Бакалаврська робота, Географічний факультет. Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2025)
У роботі розглянуто теоретико-методологічні основи навчання географії у хмароорієнтованому освітньому середовищі, охарактеризовано сучасні тенденції використання інформаційно-комунікаційних технологій у географічній освіті. Проаналізовано методику використання хмарних технологій на уроках географії для старшокласників, наведено огляд хмарних сервісів і можливостей їх інтеграції у зміст курсу. Проведено аналіз ефективності хмароорієнтованої методики навчання на основі кейсів та освітніх експериментів. Визначено основні проблеми та перспективи розвитку хмарних технологій у географічній освіті. Результати дослідження можуть бути використані для підвищення якості та інноваційності навчального процесу в закладах загальної середньої освіти.
Methodology of teaching the geography course for senior pupils in a cloud-oriented educational environment
Keywords: : хмароорієнтоване навчання, географія, інформаційно-комунікаційні технології, методика навчання, старшокласники, освітнє середовище.