ДОСЛІДЖЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО ВПЛИВУ ДИСТАНЦІЙНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ НА СТАН ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ'Я ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Дутчак, Сергій (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню психологічного впливу дистанційної форми навчання на фізичне здоров’я здобувачів вищої освіти. У роботі проаналізовано теоретичні джерела, які висвітлюють основні виклики, пов’язані з адаптацією студентів до онлайн-формату, зокрема підвищення рівня стресу, зменшення фізичної активності та порушення постави. Для емпіричного дослідження використано шкалу сприйнятого стресу (PSS) і міжнародний опитувальник фізичної активності (IPAQ), що дозволило оцінити рівень стресу та фізичної активності студентів у дистанційному форматі навчання. Результати дослідження показали, що більшість студентів стикаються із підвищеним рівнем стресу та зниженням фізичної активності, що негативно впливає на їхнє загальне самопочуття. У роботі розроблено рекомендації для оптимізації навчального процесу, спрямовані на зменшення стресового навантаження, популяризацію фізичних вправ та забезпечення психологічної підтримки студентів.
Keywords: дистанційне навчання, погіршення стану здоров’я, зоровий контакт, когнітивне навантаження, соціальна ізоляція, втома, стрес.