ФОРТЕПІАННА ТЕХНІКА ПІАНІСТА. ЕТЮДИ ДЛЯ ФОРТЕПІАНО «WALLPAPER GALLERY» Г. СКУПИНСЬКОГО - Бойчук, Ірина Ігорівна; Лісовий, Вадим Анатолійович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У виданні подано методичні рекомендації щодо розвитку техніки гри на фортепіано, наведено етюди «Wallpaper Gallery» та технічні вправи для імпровізації – «Ellipsises» – учасного українського й американського композитора Гамми Скупинського. Сюїта з 24 етюдів для фортепіано написана у сучасному стилі музики ХХІ століття. Вправи «Ellipsises» сприятимуть підвищенню майстерності мистецтва імпровізації і композиції музиканта-виконавця. Для студентів-піаністів, музикантів, усіх, хто цікавиться розвитком техніки гри на фортепіано.
Keywords: музично-інструментальна підготовка; техніка піаніста; етюди; технічні вправи для фортепіано; виконавська майстерність; Ellipsises; Wallpaper Gallery