Форми виховної роботи та напрями діяльності дівочих гуртків українських студентських спілок чернівецького університету (20-40-і роки ХХст.). - Kozhokar, Maryna; Курнишев, Ю.А.; Петричук, Петро (My University, 2018)
У статті схарактеризовані виховна робота та процес трансформації окремих спілок студенток Чернівецького університету австро-угорського періоду. Визначені напрями діяльності дівочих гуртків: пропагандистсько-українознавчий, мистецький і просвітницький. Аналіз виховної діяльності українських студентських корпорацій «Запороже» й «Чорноморе» дав можливість виокремити її спільні та специфічні форми, визначити методи, відмінні та загальні риси роботи корпорацій тощо.
Keywords: Спілка; Виховна робота; Форми; Діяльність; Дівочі гуртки