РІВЕНЬ ТРИВОЖНОСТІ У ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ЖІНОК ЗРІЛОГО ВІКУ ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ФІТНЕСОМ - Андрєєва, Олена; Гакман, Анна; Волосюк, Анна (Фізична культура і спорт: традиції, досвід, інновації. Матеріали I Всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 16 березня, 2023 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.М. Мазін, Л.В. Шуба, Н.І. Висоцька, С.В. Сметанін, О.В. Порада. Електрон. дані – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 149 с, 2023)
Взаємозв’язок між тривожністю та індивідуальними відмінностями діяльності нервової системи обумовлюється тим, що і те, й інше ґрунтується на фізіологічній основі. Прояви соматичного характеру свідчать про зміни у діяльності внутрішніх органів і організму в цілому: нерівномірне дихання, надмірний ритм серцебиття, підвищений тиск, тремор кінцівок, скутість рухів, проблеми зі шлунком тощо. Поведінкові прояви високої тривожності більш непередбачувані та чисельні. Вони можуть варіюватися від повної апатії та безініціативності до демонстративної жорстокості. Що досить негативно відображаються на здоров’ї людини.
Keywords: внутрішньо переміщені жінки, психофізичний стан, тривожність