Організація обліку та оптимізація оподаткування - Kuz, Vasyl; Ковальчук, Тетяна Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
У виданні розглянуто теоретичні і практичні аспекти організації обліку як системи та як процесу, оптимізації оподаткування господарської діяльності. Особливу увагу приділено ідентифікації принципів організації обліку, нормативно-правовому забезпеченню облікового процесу та формуванню облікової політики, формуванню й особливостям функціонування облікових підрозділів, організації та здійсненню бухгалтерського контролю, юридичній відповідальності облікових працівників, забезпеченню ефективного функціонування та розвитку бухгалтерського обліку, формуванню системи документування та документообігу, особливостям організації основних об’єктів обліку, організації управлінського обліку і формуванню основних видів звітності, розробці системи захисту облікової інформації, формуванню податкової політики, оптимізації прямого та непрямого оподаткування тощо. Для студентів економічних спеціальностей закладів вищої освіти, управлінського персоналу всіх ланок, облікових працівників, економістів і фінансистів.
Keywords: бухгалтерський облік; облікова політика; звітність; оподаткування; податки