МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД ЩОДО ФОРМУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ ОЦІНЮВАННЯ ПОТЕНЦІАЛУ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ - Kobelia, Zoriana; Коренга, Тарас (ХНПУ імені Г.С. Сковороди, 2024)
У цій статті представлено дослідження моделей оцінки потенціалу розвитку суб’єкта господарювання. Методи формування оцінки потенціалу різних підприємств залежать від їх функціональних характеристик. Умови оцінки вартості потенціалу економічного розвитку підприємства вимагають системного підходу, що базується на дослідженні механізмів формування стратегічного економічного потенціалу суб’єкта господарювання. Такий підхід передбачає, зокрема, визначення основних факторів формування економічного потенціалу підприємства, встановлення закономірностей їх впливу на процес формування та розробку механізмів активізації факторів, що мають найбільший вплив на зростання економічного потенціалу підприємства
Keywords: методологічний підхід, економічний потенціал, потенціал розвитку, методи оцінки потенціалу