Роль ГІС-технологій у раціоналізації використання земельних ресурсів. - Smirnov, Yaroslav; Darchuk, Kostiantyn (Львівський національний університету, 2014)
Розглянуто теоретичні аспекти залучення технологій геоінформаційних систем для раціоналізації використання земельних ресурсів. Визначено основні різновиди геоінформаційних систем, які використовують у сучасних суспільно-географічних дослідженнях. Проаналізовано роль засобів веб-картографування в контексті земельно-ресурсних досліджень
Keywords: земельні ресурси; ГІС; раціональне землекористування