Організація туризму і рекреації, туристичні пропозиції в районі Main-Kinzig-Kreis землі Hessen. - Маланка, Олександр Сергійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Тема просторового моделювання та практичного проєктування екологічних велотранспортних маршрутів із залученням засобів електромобільності є надзвичайно актуальною на сучасному етапі розвитку індустрії гостинності. На це безпосередньо впливає стрімке впровадження технологічних інновацій у рекреаційну сферу та загальноєвропейський тренд на сталий розвиток дестинацій. У даній роботі комплексно досліджено природно-ресурсний, історико-культурний та інфраструктурний потенціал німецького району Майн-Кінціг. Було детально проаналізовано морфометричні параметри рельєфу дестинації, специфіку бальнеологічних ресурсів регіону, а також інтеграційні можливості ментального бренда «Німецької дороги казок» Братів Грімм. Задля забезпечення високої експлуатаційної якості та логістичної гнучкості турпродукту було вивчено рівень інтермодальної синхронізації місцевої велотранспортної мережі із залізничною магістраллю Kinzigtalbahn (в межах транспортного союзу RMV) та щільність готельного фонду загальнонаціонального стандарту Bett+Bike. На основі отриманих результатів та поставлених завдань було здійснено просторово-часове моделювання й технологічне проєктування інноваційного триденного екологічного велотранспортного туру з використанням парку електровелосипедів класу Trekking E-Bike. У практичній частині сформовано детальний інженерно-топографічний паспорт ходового треку, матрицю тайм-менеджменту та концептуальну карту-схему архітектури маршруту. Проведені фінансово-економічні розрахунки та калькуляція собівартості підтвердили високу комерційну життєздатність, швидку окупність та 4інвестиційну перспективність розробленого туристичного продукту для локальних громад.
Keywords: Екологічний туризм, велотранспортний маршрут, просторове моделювання, електромобільність, інтермодальність, район Майн-Кінціг, інфраструктура Bett+Bike, технологічне проєктування, комерційна калькуляція.