Ілюстрована історико-богословська енциклопедія : в 5 т. Т.2. - Балух, Василь; Коцур, Віктор; Коцур, Віталій; Шкрібляк, Микола; Возний, Ігор; Лагодич, Микола; Щербань, Микола; Луцан, Ігор; Балух, Олексій Васильович (Друк Арт, 2025)
Другий том містить упорядковану за алфавітом (від Д до Й) сукупність термінів, понять і категорій історико-богословського та релігієзнавчо-філософського характеру. Вміщено статті з ґрунтовними біографічними відомостями про релігійних і церковних діячів, описами географічних місць, подій та явищ, що увиразнюють історичний процес, висвітлюють особливості релігійних пошуків людства. Подано відомості щодо інституційного оформлення релігійних організацій, рухів, шкіл, формування й еволюції віровчень, культів, догматичних, канонічних і літургічних традиція. Показано динаміку розвитку історіософської і релігійно-богословської думки в Україні та світі.