Адаптація промислових будівель для соціальних потреб: реконструкція меблевої фабрики під реабілітаційний центр з іпотерапією - Курущак, Олександр Ілліч (My University, 2024)
У будівництві, як у одній з базових галузей, відбуваються серйозні структурні зміни. Збільшилася питома вага будівництва об'єктів невиробничого призначення, значно зросли обсяги реконструкції будівель, споруд, міських мікрорайонів, а також вимоги до якості робіт, захисту довкілля, тривалості інвестиційного циклу будівництва об'єкта. Виникають нові взаємини між учасниками будівництва, з'являються елементи змагальності та конкурентності. Різко змінився масштаб цін, вартісних показників, зарплати, ресурсоспоживання. Важливість даної роботи зумовлена значним зростанням кількості людей з особливими потребами на теренах України, зокрема через інвалідізацію з народження через неврологічні захворювання та військовим станом. Значно збільшення кількості хворих з церебральним паралічем потребує нових підходів для підвищення ефективності процесу відновної терапії. У сучасних підходах закордонних дослідників до відновної терапії осіб з церебральним паралічем часто фігурує метод іпотерапії , у роботах українських дослідників використання цього методом згадується рідко.
Keywords: Промислові будівлі; Реабілітаційний центр; Іпотерапія; Посилення залізобетонних балок; Посилення залізобетонних фундаментів