Участь працівників у капіталі як інструмент корпоративного фінансування - Ковальчук, Наталя Олександрівна; Зубик, Ірина; Поштарюк, Анна (My University, 2021)
У статті досліджуються специфічні методи управління, які створені внаслідок еволюції ідей участі, що бе-руть свій початок від утопічного соціалізму і простежується у всій історії становлення і розвитку капіталізму, а саме: залучення підприємствами своїх працівників до участі в капіталі та відповідно у прибутку, що має глибокий вплив на створення стійкої їх заінтересованості в ефективній діяльності підприємства. Розгляда-ється три форми участі працівників в капіталі: участь у боргах, пайова участь та змішані форми, на основі чого проведено SWOT-аналіз та підсумовано результати. Взято до уваги досвіт світових практик у залученні підприємствами своїх працівників до участі в капіталі, та проведено аналіз іноземної компанії, яка має статус акціонерного товариства, де акціонерами виступають працівники. Підкреслено важливість поширення специ-фічних методів управління у вітчизняних підприємствах.
EMPLOYEES PARTICIPATION IN CAPITAL AS A TOOL OF CORPORATE FINANCING
Keywords: форми участі працівників у капіталі,; участь в прибутках; участь в управлінні; участь у власності; механізм управління