Субтитрування як окремий вид аудіовізуального перекладу - Poveda, Tetyana (My University, 2023)
Зі стрімким розвитком кіноіндустрії останнім часом дослідження у сфері кіноперекладу , зокрема субтитрування, набувають усе більшої актуальності. Субтитрування є одним із способів аудіовізуального перекладу, який домінює в ряді країн.В Україні цей вид перекладу також часто вживаний для міжмовного перекладу разом із закадровим перекладом на телебаченні. Субтитрування має певні переваги порівняно з іншими видами аудіовізуального перекладу. Автор аналізує три способи, які допомагають досягти адекватного перекладу: опущення, відтворення, спрощення.
Keywords: аудіовізуальний переклад; субтитрування; форенізація; сленг; діалект; опущення; відтворення; спрощення; синхронізація; компресія вихідного тексту