Виникнення консультативно-дорадчих органів у Сполучених Шататах Америки та Україні: порівняльно-правовий аналіз. - Krainii, Pavlo (Liha-Pres, 2023)
Постійна зміна суспільно життя в демократичних країнах впродовж всього XX століття відображалась у окремих аспектах функціонування органів публічної влади в частині організації їх взаємодії із суспільством. Утвердження підходу при якому людина та її права є найвищою цінністю стали невід’ємною складовою сучасного адміністративного права. Існуючі впродовж багатьох років погляди про те що лише держава здатна забезпечити належний рівень таких можливостей сьогодні переглядається.
Keywords: громадські ради; консультативно-дорадчі органи; порівняльно-правовий аналіз; адміністративно-правовий статус; Україна; Сполучені Штати Америки