Туристична індустрія Великої Британії. - Деренович, Аліна Олексіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі подано комплексну характеристику туристичної індустрії Великої Британії, яка є однією з провідних туристичних держав світу. Розкрито географічні особливості країни, визначено історичні етапи становлення та розвитку туризму, проаналізовано природно-рекреаційні, історико-культурні ресурси та туристичну інфраструктуру. Значну увагу приділено сучасному стану туристичного ринку, аналізу туристичних потоків, а також перспективам розвитку галузі.. Отримані результати засвідчують високий туристичний потенціал Великої Британії та її значення у глобальній туристичній індустрії.
Keywords: туризм, Велика Британія, туристичні ресурси, туристична інфраструктура, туристичний потік, перспективи розвитку.