Формування самоставлення молодших школярів методами арт-терапії - Катеринюк, Діана Ріхардівна (My University, 2024)
Наша кваліфікаційна робота присвячена темі формування самоставлення молодших школярів методами арт- терапії. У роботі розкрито сутність таких понять : самоставлення, індивідуальні особливості самоставлення дітей молодшого шкільного віку, арт-терапія. Здійснено огляд методології арт-терапії, визначено її основні принципи та підходи до розвитку особистісних якостей учнів. У молодшому шкільному віці формується особистість, тому важливо приділити особливу увагу її становленню. Зроблений теоретичний аналіз, діагностична робота та арт – терапевтичні заняття дають змогу зробити висновок : ці методи та умови позитивно впливають на такі структурні елементи формування самоставлення як: самооцінка, комунікативні навички,самосвідомість, емоційний інтелект. Отримані результати дослідження можуть бути корисними для педагогів, психологів та інших спеціалістів, які працюють з молодшими школярами, спрямовуючи їхній особистісний розвиток через творчий підхід арт-терапі Використання арт-терапевтичних технологій є сучасним та прогресивним методом роботи , тому ми вбачаємо перспективу у подальших дослідженнях даної теми.
Keywords: самоставлення, молодший шкільний вік, формування, розвиток, арт-терапія, самооцінка, емоції, комунікація.