Самостійна робота учнів як спосіб формування компетентності “уміння вчитися впродовж життя” на уроках географії - Хапіцька, Марія Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі досліджено основні дефініції компетентнісного навчання. Розкрито сутність та ефективність самостійної роботи учнів, охарактеризовано види самостійної роботи з географії в освітньому процесі та основні вимоги до її проведення. Розроблено приклади та фрагменти уроків з використанням різних методів та прийомів організації самостійної роботи в шкільному курсі географії. Проаналізовано технологічні аспекти підготовки і проведення самостійної роботи учнів з географії у освітньому процесі.
Keywords: компетенція, самостійна робота, освітній процес, технологія самостійної роботи, компетентнісне навчання.