Деліктологія: - Yushchyk, Olena (Куновіце: Академія ГУСПОЛ, 2020)
Деліктологія (теорія відповідальності, delictology) – наука про правопорушення (делікт), складова частина загальної теорії права (закарбовані в аксіомах практичні надбання). На відміну від кримінального права, адміністративного права та дисциплінарного права, які досліджують види правопорушень під власним кутом зору, деліктологія вивчає явище «правопорушення» в цілому. Дослідження правопорушення як соціальноправового явища та пов’язаних із ним правовідносин і є предметом деліктології.
Keywords: деліктологія