Історична та теоретична культурологія. Підручник - Возний, Ігор (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2019)
Видання містить матеріали з історичної та теоретичної культурології для студентів спеціальності 6.020100 «культурологія». Проаналізовано проблеми з історії світової культурологічної думки та теорії культури. Розкрито основні проблеми культурології, сутність культури та культурології як науки. Виділено основні етапи її еволюції. Значна увага зосереджена на типології культур. Підручник стане у пригоді студентам спеціальності 6.020100 «культурологія» та тим, хто цікавиться питаннями культури.
Keywords: культурологія; школи культурології; концепції культурології; феномен культури; культура та цивілізація; типологія культури; семіотика культури