Демографічна характеристика Чернівецької територіальної громади - Губчак, Вадим Русланович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі здійснено всебічний аналіз демографічної ситуації Чернівецької територіальної громади в контексті сучасних соціально-економічних трансформацій. Розглянуто основні показники відтворення населення, природного та механічного руху, вікової, статевої та етнічної структури. Виявлено тенденції демографічного старіння, зменшення чисельності населення, особливості міграційних процесів. Акцент зроблено на просторових відмінностях демографічних характеристик у межах громади. На основі проведеного дослідження сформульовано рекомендації щодо демографічного розвитку території та підвищення якості життя населення.
Demographic characteristic of the Chernivtsi territorial community
Keywords: демографія; Чернівецька територіальна громада; населення; структура; народжуваність; смертність; міграція; демографічна політика