ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ АДАПТИВНОЇ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ - Слобожанінов, Андрій (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Вітчизняна психолого-педагогічна наука в даний час говорить про те, що для людини з будь-яким видом відхилення від вікової та функціональної норми розвитку можна сформувати умови, які б забезпечили позитивну динаміку в його розвитку, а також емоційне благополуччя та швидку соціальну адаптацію. Величезна роль вирішенні цієї проблеми належить потенціалу адаптивної фізичної культури. Адаптивна фізична культура, її коригуючий потенціал, спрямований на супровід психофізичної, психологічної та психолого-педагогічної організації освітнього процесу.
Keywords: адаптивна фізична культура