Шевченкова присутність у творах Пасічанського - Меленчук, Ольга Василівна (My University, 2021)
У статті йдеться про мистецьку Шевченкіану відомого буковинського різбяра Ярослава Пасічанського, який у своїй творчості повсякчас звертався до образу Т.Шевченка. Розглянуто роботи на шевченківські мотиви, зокрема декоративні тарелі "Пророк" ("Т.Г.Шевченко")" (1969 - 1994) та "Кобзар" (2013), виконані у техніці різьблення по дереву.
Keywords: Шевченко; декоративний; таріль; візерунки; живописний; різьблення