Неупереджений судовий розгляд – гарантія досягнення основних завдань цивільного судочинства - Татулич, Ірина Юріївна (Правова держава, 2016)
Досліджено одне із ключових завдань цивільного судочинства – неупереджений розгляд і вирішення цивільних справ. Проаналізовано існуючі в теорії цивільного процесуального права погляди науковців на правову природу неупередженого судового розгляду цивільних справ. Розкрито гарантії досягнення неупередженого судочинства. Охарактеризовано чинне процесуальне законодавство та практику Європейського суду, що регулюють питання незалежності та неупередженості суду.
Keywords: цивільне судочинство, неупереджений, процесуальний порядок.