Залучення фінансів благодійними організаціями України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Кармалюк, Сергій (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Традиції взаємодопомоги та доброчинності притаманні українцям ще з часів давньослов’янських племен. Однак становлення повноцінної системи соціальної опіки на українських землях, які контролювались як Російською так і Австро-Угорською імперіями в ХІХ – на поч. ХХ ст., мало свої особливості. Обидві імперії складалися як багатонаціональні держави, що у поєднанні з економічною відсталістю загострило питання допомоги нужденним верствам населення.
Fund raising by charitable organizations of Ukraine in the second half of the 19th and early 20th centuries.
Тези конференції
Keywords: Товариство Червоного Хреста України, доброчинність, меценатство, залучення фінансів