Література африканського континенту - Isapchuk, Yulia (Чернівці : Чернівец. нац. ун-т. ім. Ю. Федьковича, 2023)
Навчально-методичне видання пропонує огляд специфіки літературного процесу африканських країн, представлених різними регіонами Тропічної та Північної Африки у вигляді 10 тем. Такий підхід дає змогу ознайомитися з розвитком словесного мистецтва у найбільш репрезентативних національних літературах континенту з врахуванням особливостей (пост)колоніального історико-культурного контексту їх становлення. Тези лекцій, плани практичних завдань, списки рекомендованої літератури, перелік контрольних питань, підсумкові тестові завдання, список художніх текстів для читання, словник основних понять та термінів, фрагменти художніх текстів для опрацювання, а також додатки допоможуть зорієнтуватися у матеріалі. Для аспірантів, студентів і всіх зацікавлених літературою африканського материка.
Література африканського континенту: навч.-метод. посібник
Keywords: література африканського континенту, франкофонія, лузофонія, британський роман, постколоніалізм, магрибська література, новоарабська література Єгипту