Впровадження експериментальної методики розвитку фізичних якостей баскетболістів початкової групи підготовки - Мельничук, Віктор Олександрович (My University, 2025)
У роботі представлено результати педагогічного дослідження, спрямованого на підвищення ефективності розвитку фізичних якостей у баскетболістів 8-9 років на етапі початкової підготовки. У ході шестимісячного формувального експерименту (листопад 2024 - травень 2025 р.) за участю дівчаток Мамаївської ДЮСШ Чернівецької області встановлено достовірне покращення більшості показників фізичної підготовленості експериментальної групи: човниковий біг 4×9 м +9,3 % (p < 0,01), стрибок у довжину з місця +10,3 % (p < 0,01), біг 30 м +7,1 % (p < 0,05). Позитивна динаміка функціональних показників (зниження ЧСС у спокої, покращення проби Штанге) підтверджує зростання тренованості та адаптаційних можливостей дітей.
Keywords: баскетбол, фізичні якості, діти 8-9 років, тренувальний процес, ігрово-координаційна методика, експериментальна програма.