Особливості методики обліку поточних природоохоронних витрат у лісовому господарстві - Танасієва, Марина; Бонарев, Володимир (Ефективна економіка, 2018)
Стаття присвячена вдосконаленню організаційних та методичних положень бухгалтерського обліку поточних природоохоронних витрат у лісовому господарстві з ціллю інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень. Відповідно до законодавчо-нормативних актів здійснено спробу виокремлення груп природоохоронних заходів операційної діяльності лісового господарства. Охарактеризовано склад та зміст поточних природоохоронних витрат в межах калькуляційних статей. Удосконалено методику обліку поточних природоохоронних в частині обґрунтування способів обліку поточних природоохоронних витрат в межах виокремлених чотирьох груп природоохонних заходів. Окреслено захальну схему обліку поточних природоохоронних витрат. Доведено доцільність застосування комбінованого способу обліку природоохоронних витрат, який передбачає використання субрахунку 237 «Природоохоронні витрати» або / і субрахунку 915 «Витрати на природоохоронну діяльність» із відкриттям аналітичних рахунків відповідно до номенклатурних статей розробленої класифікації витрат.
FEATURES OF THE METHODOLOGY OF ACCOUNTING FOR CURRENT ENVIRONMENTAL COSTS IN FORESTRY
Keywords: лісове господарство; природоохоронні витрати; бухгалтерський облік; природоохоронні заходи; лісокористування