Постсекулярність: філософські та богословські інтенції сучасної релігійності - Горохолінська, Ірина (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
У монографії здійснено комплексну міждисциплінарну концептуалізацію динаміки кореляції секулярного і постсекулярного в сучасній релігійності – засобами цілісності методологічного інструментарію як філософсько-релігієзнавчої, так і богословської науки через призму моделювання умов ефективної синергії філософських і богословських, світсько-гуманітарних і віроповчально-конфесійних інтенцій в ідейно-теоретичному та доктринально-праксеологічному контекстах релігійності. Адресовано науковцям, викладачам, аспірантам, фахівцям у царині філософії, релігієзнавства, богословʼя, а також всім, хто цікавиться питаннями духовності та релігійності.
Postsecularity: philosophical and theological intentions of modern religiosity
Keywords: постсекулярність; філософія релігії; філософська теологія; моральне богослов'я; постмодерна філософія; постмодерне богослов'я; аксіологія; postsecularity; philosophy of religion; philosophical theology; moral theology; postmodern philosophy; postmodern theology; axiology