Екскурсійний потенціал Канади для виїзного туризму України. - Павлій, Дар`я Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Тема кваліфікаційної роботи «Екскурсійний потенціал Канади для виїзного туризму України» є актуальною в умовах розвитку міжнародного туризму та зростання інтересу до віддалених туристичних напрямків. Це зумовлено підвищенням мобільності населення, зміною туристичних уподобань та розширенням географії туристичних подорожей. У даній роботі досліджено теоретичні основи формування туристичних дестинацій, особливості організації екскурсійного туризму та методичні підходи до оцінки туристичного потенціалу країни. Проведено аналіз передумов розвитку туризму в Канаді, її туристично-екскурсійного потенціалу, а також туристичних потоків і попиту українських туристів. На основі проведеного дослідження розроблено екскурсійний тур до Канади, здійснено його економічне обґрунтування та запропоновано маркетингову стратегію просування на українському туристичному ринку.
Keywords: Туристична дестинація, екскурсійний туризм, міжнародний туризм, туристичний потенціал, Канада, виїзний туризм, туристичний продукт, маркетинг у туризмі