Творчість Івана Боднарчука та Лесі Храпливої в контексті літератури та педагогічної думки українців Канади - Мороз, Юлія Юріївна (My University, 2022)
У роботі досліджено творчість маловідомих українських письменників Канади, майстрів малої прози Івана Боднарчука та Лесі Храпливої. Окреслено загальне тло культурного життя діаспоріан, розвиток національної літератури (зокрема, закцентовано на важливій проблемі письменства – збереженні й розвиткові української мови та традицій на чужині), особливості педагогічної теорії та практики, реалізовуваних українцями в Канаді (що стосується передусім бачення ролі художнього слова у формуванні національної самосвідомості зарубіжного українця). Здійснено тематичну класифікацію новел та оповідань І. Боднарчука та Л. Храпливої. Сформульовано бачення авторки потенціалу вивчення творів українських письменників Канади у закладах загальної середньої освіти в Україні.
Creativity of Ivan Bodnarchuk and Lesya Khraplyva in the context of literature and pedagogical thought of Ukrainians in Canada
Keywords: література; педагогіка; мала проза; новела; оповідання; українська діаспора; Іван Боднарчук; Леся Храплива