Географічні особливості розвитку позашкільних освітніх установ Чернівецької територіальної громади - Роман, Анастасія Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В даній роботі було розглянуто місце позакільної освіти в освітньому комплексі України. Проведено аналіз наукових праць в галузі суспільно-географічного дослідження функціонування напряму позашкільної освіти в структурі освітнього комплексу. Охарактеризовано закондавчу базу функціонкування позашкілля в Україні. Проведено ретросективний аналіз формування позашкільної освіти у регіоні дослідження. Висвітлено основні чинники, які впливають на функціонування закладів позашкільної освіти. Досліджено географію позашкілля у Чернівецькій громаді та проаналізовано відміни у формуванні контингенту учнів. Крім того було проаналізовано проблеми діяльності закладів позашкільної освіти у Чернівецькій територіальній громаді та запропоновано шляхи їх подолання. І розкрито SWOT та PEST аналіз позашкілля Чернівецької ТГ.
Geographic features of the development of out-of-school educational institutions in the Chernivtsi territorial community
Keywords: територіальне планування; позашкільні освітні установи; просторовий розвиток; стратегічне планування