Відповідальність за відмову від безготівкових розрахунків в Україні. - Нестеренко, Л.Б.; Єримей, В.Р. (Права людини та публічне врядування в сучасних умовах: Матеріали V Міжнародного правничого форуму, 10 червня 2022 р., м. Чернівці/ Уклад. І.В. Ковбас, І.І., Бабін, О.І. Ющик, І.Ж. Торончук, П.І. Крайній. Чернівці: Технодрук, 2022. С. 295-297., 2022)
Безготівкові розрахунки належать до найважливіших характеристик рівня розвитку економіки держави, які значною мірою впливають на ефективність економічного розвитку країни. Саме тому, оптимальна організація безготівкових розрахунків є одним із першочергових завдань діяльності центральних банків.відмова від безготівкових розрахунків є недопустимою і за це повинна наставати відповідальність, передбачена законодавством.
Keywords: відповідальність; безготівкові розрахунки; штраф