Сучасний стан і перспективи використання водних ресурсів Хмельницької області - Мандибура, Олексій Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дана робота присвячена аналізу сучасного стану водних ресурсів Хмельницької області та вивченню основних факторів, що впливають на їхню динаміку в даному регіоні. Здійснюється оцінка ефективності існуючих стратегій управління водними ресурсами та їх відповідність сучасним екологічним вимогам. В роботі також проводиться прогнозування перспектив використання водних ресурсів в майбутньому, що дозволяє розробити науково обґрунтовані рекомендації для оптимізації стратегій управління водними ресурсами та забезпечення сталого використання цього важливого природного ресурсу в Хмельницькій області.
Keywords: водні ресурси; сталий розвиток