Моніторинг русла річки Прут в межах міста Чернівці засобами Геоінформаційних технологій - Мельник, Антон Анатолійович; Ячнюк, Марина Олександрівна (Географія, картографія, географічна освіта: історія, методологія, практика. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернівці, 7-9 травня 2020 р.) Видавничо-поліграфічне підприємство «МІСТО», 2020)
Проведено дослідження горизонтальних зміщень русла річки Прут в межах міста Чернівці за допомогою космічних знімків та топографічних карт різного масштабного ряду, більше ніж за 160 річний період спостережень.
Keywords: ГІС; Моніторинг; звивистість річки; річка Прут