Методичний потенціал прийому етимологізації синтаксичних термінопонять у виформуванні лінгвістичного мислення філологів-бакалаврів - (:unkn) unknown (НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
У центрі наукового опису перебуває синтаксичний термін як репрезентант інформації про зміст поняття, його посутні ознаки. Обґрунтовано доцільність виокремлення трьох компонентів готовності студентів до роботи із синтаксичною термінологією: мотиваційний, інтелектуальний та операційний. Під час практичних занять запропоновано використання завдань «Лексикографічний паспорт терміна», «Діалог цитат», «Синтаксичний словник-мінімум»
The methodological potential of adopting the etymology of syntactic terms in shaping the linguistic thinking of undergraduate philologists
Keywords: синтаксис, синтаксична компетентність, історіографія, етимологізація, термінопоняття, лексикографія, ЗВО, інтерактивні методи і прийоми.