ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ПОТЕНЦІАЛ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ВДОСКОНАЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ СФЕРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Антохов, Андрій; Клевчік, Леонід (My University, 2020)
У статті визначено загальну ситуацію щодо економічної активності населення в Карпатському регіоні, в тому числі щодо потреби підприємств у працівниках. Проаналізовано структуру потреби підприємств у працівниках за видами економічної діяльності для областей Карпатського регіону. Виявлено перспективність ІТ-зайнятості з стрімким її розвитком у містах Львів та Івано-Франківськ. Окреслено прикладні питання та можливі ризики поширення фрілансерства в регіоні.
Keywords: інтелектуально-трудовий потенціал; регіональний ринок праці; інформаційні технології; ІТ-зайнятість; фрілансерство; Карпатський регіон