Оцінювання впливу військових конфліктів і пандемічних обмежень на кредитування фізичних осіб - Yakymova, Larysa; Наконечна, Тетяна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022)
З метою оцінки впливу військових конфліктів і пандемічних обмежень на банківську систему України в аспекті кредитування фізичних осіб побудовано модель тренду з двома фіктивними змінними. Крім того, оцінено параметри моделі з трьома фіктивними змінними, яка враховує хвильовий характер пандемії. Результати економетричного моделювання надають переконливі підтвердження більш значущого впливу військового конфлікту і його наслідків ніж пандемії на кредитування фізичних осіб в Україні.
Keywords: банківська система України, COVID 19, військовий конфлікт, економетрична модель