Висвітлення сучасних уявлень про геоморфологічну будову долини річки Прут в курсі шкільного краєзнавства - Кочурка, Олександр (My University, 2025)
Обʼєктом дослідження є геоморфологічна будова долини річки Прут. У роботі проаналізовано теоретичні основи вивчення геоморфологічної будови річкових долин, а також проаналізовано стан наукових геоморфологічних досліджень долини річки Прут. Запропоновано та розроблено автором ряд уроків які актуалізують знання учнів на формування та розвиток річкових долин, в тому числі і річки Прут. А також розроблено невелику навчально оглядову екскурсію долини річки Черлена, а також розроблено велику навчальну екскурсію долиною річки Прут в межах Чернівецької області.
Keywords: долина річки, геоморфологіча будова, річка Прут, річка Черлена.