Податок як системоутворююча категорія предмету податкового права - Vakaryuk, Lyudmyla (Наукові праці Національного авіаційного університету. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2016)
У статті розглядається податок як системоутворююча категорія предмету податкового права. Автори роблять висновок про те, що сформоване уявлення про податки, предмет податкового права, межі та динаміка яких визначається виключно правовими приписами держави, є надто звуженим їх розумінням і потребують переосмислення.
Keywords: податок; ознаки податку; податкове право; предмет податкового права